Hyvä pystykorvaväki,


Koekausi on takanapäin ja uusi vuosi alkanut.
Parhaat onnittelut kaikille viime koekaudella menestyneille koirille ja koiranomistajille.
Kokeita järjestettiin varsin paljon eri puolella yhdistyksemme aluetta ja kaikki on viety kunnialla läpi.
Syksyn arvootteluissa parhaiten yhdistyksen jäsenten koirista menestyi Niemisen Kallen nuori harmaanarttu Pikkukallen Heti.
Heti haukkui ”hopeaa” SHHJ:n juniorimestaruusottelussa, joka pidettiin Hauholla.
Onnittelut Kallelle ja Hetille.
Muutoin ei yhdistyksemme jäsenten koiria nähty palkintosijoilla arvokisoissa viime koekaudella, mutta ensi syksynä yritetään uudestaan.
Yksittäisiä erinomaisia koesuorituksia oli kuitenkin monia ja niistä parhaat onnittelut.
Onnittelut myös niille, joiden koirat saavuttivat valionarvon.

Lounais-Suomessakin susikysymys nostaa yhä useammin päätään koiraihmisten keskuudessa. Havaintoja susista on sen verran monia, että alueella liikkuvien susien määrä ei liene aivan mitätön. Vaikka tiedossa ei olekaan tapauksia, joissa metsästyskoiria olisi alueellamme joutunut ”suden suuhun”, alkaa vaara olla monella alueella todellinen. Susikysymys keskusteluttaa myös valtakunnan politiikassa varsin paljon ja herättää ymmärrettävistä syistä ristiriitaisia tunteita. Toivoa sopii, että asiassa löytyy ratkaisu, jolla kanta pidetään siedettävissä rajoissa siten, että ennen kaikkea ihmisten turvallisuus ei ole uhattuna ja toiseksi myös siksi, että me voimme harrastaa ilman jatkuvaa pelkoa koiriemme puolesta.

Vuosikokous on tulossa helmikuun lopussa. Hallitus ottaa mielellään vastaan esityksiä yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Alkaneena vuotena tullaan järjestämään aktiivisesti kursseja ja kokeita. Ensi koekaudella yhdistyksemme järjestää myös kaksi arvo-ottelua eli SPJ:n Hirvenhaukut -ottelun etelän lohkon valinnan karjalankarhukoirille ja SHHJ:n Mestaritar -ottelun. Järjestelyt näiden osalta ovat jo lähteneet käyntiin ja niistä kuullaan vuoden mittaan lisää. Talkoohenkeä kaivataan taasen niin näiden arvo-otteluiden kunniakkaaseen läpivientiin kuin myös lukuisiin muihin kenneltapahtumiin.

Muistutan vielä, että yhdistyksemme kaipaa uusia jäseniä. Olkaa aktiivisia uusien jäsenten hankinnassa.

Hyvää alkanutta vuotta!

Tero Hemmilä
Jäsenhankintakilpailu

Hallitus päätti syksyllä käynnistää jäsenhankintakilpailun jäsenistölleen yhdistyksen jäsenmäärän kartuttamiseksi.
Kilpailun tulokset julkistetaan vuosikokouksessa vuoden 2007 alkupuolella.
Muistutamme vielä, että eniten uusia jäseniä hankkinut palkitaan 200 euron lahjakortilla erä- ja/tai koiratarvikkeita ja –varusteita myyvään liikkeeseen.
Palkinnon luovuttamisen edellytyksenä on, että yhdistys saa kilpailun yhteydessä vähintään 15 uutta jäsentä kun kaikkien hankkimat uudet jäsenet lasketaan yhteen.

Kilpailu päättyy viikkoa ennen vuosikokousta, joka pidetään 26.2.2007 klo 18.30 alkaen Raisiossa.
Kilpailuun osallistuva jäsen ilmoittaa hankkimastaan uudesta jäsenestä yhdistyksen sihteerille Merja Lehtiselle puhelimitse.
Ilmoituksen yhteydessä ilmoitetaan uuden jäsenen nimi ja yhteystiedot.
Vaihtoehtoisesti uusi jäsen voi myös itse olla yhteydessä sihteeriin.
Silloin hänen on muistettava kertoa kuka hänet ”värväsi” yhdistyksen jäseneksi.
Jäsenmaksun tulee olla maksettu ilmoituksen yhteydessä.
Jäsenmaksun voi maksaa yhdistyksen tilille Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ry tili nro 529500-547763 ja viestikenttään teksti ’Jäsenmaksu 2007’.Jäseneksi liittyminen ja jäsenmaksun maksaminen

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun 15 euroa alle mainitulle yhdistyksen pankkitilille.

Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ry
Tilinro 529500-547763


Tekstikenttään viesti: Jäsenmaksu 2006
Lisäksi tekstikenttään maksajan nimi ja osoitetiedot!Vuosikokous 2007

Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ry:n vuosikokous 2007 pidetään 26.2.2007 klo 18.30 alkaen Raision ammattioppilaitoksen harjoitusravintolassa (osoite Eeronkuja 3). Varsinainen kutsu asialistoineen lähetetään myöhemmin. Merkitkää ajankohta jo kalenteriinne.SPJ:n talvipäivät Mikkelissä 17.-18.3.2007

Suomen Pystykorvajärjestö ry:n talvipäivät (vuosikokous ja päänäyttely) järjestetään Mikkelissä maaliskuun puolivälissä.
Olemme varanneet talvipäiville muutaman kahden hengen huoneen hotelli Vaakunasta ja illalliskortit lauantai-iltaa varten.
Reissuun voidaan lähteä yhteiskyydillä mikäli osanottajia ilmaantuu riittävästi.
Sitovat ilmoittautumiset Aleksi Perkkolalle (puh. 050-520 6498) sunnuntaihin 25.2.2007 mennessä.
Matkasta aiheutuvat kulut jokainen maksaa itse.
Yhdistys tarjoaa yhteiskyydillä lähtijöille pullakahvit sekä meno- että tulomatkalla.SHHJ:n vuosikokous ja päänäyttely Pieksamäellä 10.-11.3.2007

Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry:n vuosikokous ja päänäyttely järjestetään Pieksamäellä maaliskuun puolivälissä.
Olemme varanneet tapahtumaan muutaman kahden hengen huoneen hotelli Savonsolmusta ja illalliskortit lauantai-iltaa varten.
Reissuun voidaan lähteä yhteiskyydillä mikäli osanottajia ilmaantuu riittävästi.
Sitovat ilmoittautumiset Kalle Niemiselle (puh. 0500-522 526) sunnuntaihin 25.2.2007 mennessä.
Matkasta aiheutuvat kulut jokainen maksaa itse.
Yhdistys tarjoaa yhteiskyydillä lähtijöille pullakahvit sekä meno- että tulomatkalla.

Vuonna 2006 menestyneet

VUOSIKOKOUKSESSA 2007 PALKITAAN YHDISTYKSEN JÄSENTEN OMISTAMAT VALIONARVON SAAVUTTANEET SEKÄ VIIME KOEKAUDELLA PARHAITEN MENESTYNEET PYSTYKORVAT

Jotta koirasi tulisi huomioitua em, palkintoja jaettaessa olisitko hyvä ja toimittaisit tarvittavat koe- / näyttelytulokset 9.2.2007 mennessä kirjallisesti osoitteeseen: Tero Hemmilä, Läntinen Pitkäkatu 29 B 28, 20100 Turku.

VALINTASÄÄNNÖT JOIDEN PERUSTEELLA PALKITSEMISET SUORITETAAN
 1. PARAS PYSTYKORVA

  Kahden kokeen yhteistulos, joista toisen on oltava PM -kokeessa saavutettu (sääntö on palkinnon lahjoittajan K. Kalliokosken laatima).

 2. PARHAAT METSÄSTYSPYSTYKORVAT (urokset sekä nartut)

  Kahden parhaan kokeen yhteistulos ja jos koira on osallistunut arvo-otteluihin/ kokeisiin voi saada lisäpisteitä seuraavasti:

  • KV-koe tai lohkojen välinen ystävyysotteluà 1 piste
  • PM- koe à 2 pistettä
  • Lohkovalinta tai maaottelukarsinta à 3 pistettä
  • SM- koe, ystävyysottelu tai maaottelu à 5 pistettä

  Näistä huomiodaan kaksi parasta, max à 10 pistettä Tasapisteissä nuorempi koira voittaa.

 3. KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJAKILPAILU

  • Kilpailun tarkoituksena on edistää kotimaisten käyttökoirien jalostusta ja palkita siinä menestyneet kasvattajat.
  • Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomenpystykorvan, pohjanpystykorvan ja karjalankarhu-koiran kasvattajat, jotka ovat Lounais-Suomen Pystykorvayhdistyksen seka SPJ:n jäseniä.
  • Kasvattajat kilpailevat kasvattamiensa koirien linnun- tai hirvenhaukkukokeissa vuosittain saavuttamiensa tulosten perusteella.
  • Kilpailussa otetaan huomioon enintään neljän koiran tulos, joista yhden on oltava narttu-koiran saavuttama.

  Kilpailukausi on kalenterivuosi. Saavutetut pisteet lasketaan yhteen, jolloin maksimipistemäärä on 400 pistettä. Tasapisteissä yksittäiset koetulokset ratkaisevat paremmuusjärjestyksen. AVO- ja VOI- luokan pisteet ovat samanarvoiset. Kasvattajan on ilmoitettava tulokset em. päivämäärään mennessä em. osoitteeseen. Taloässät Oy on lahjoittanut kilpailun kiertopalkinnon, jonka saa haltuunsa parhaan pistemäärän kerännyt kasvattaja. Säännöt on laatinut 15.12.2000 TALOÄSSÄT OY. Kiertopalkinto on ”ikuisesti” kiertävä.

  HUOM! Lisäksi huomioidaan palkintojen jaossa vuonna 2006 karhunhaukkutaipumuskokeessa ja MEJÄ -kokeessa ansioituneet koirat. Koirien omistajia pyydetään ilmoittamaan samaan tapaan koiransa koesuorituksesta näiden kokeiden osalta. em. yhteyshenkilöille.

 4. VALIONARVON SAAVUTTANEET KOIRAT

  Ilmoita koirasi nimi ja valionarvoon johtaneet näyttely- ja koetulokset. Valionarvon saavuttaneet koirat palkitaan.

 5. VUODEN 2006 KOETUOMARI JA MAASTO-OPAS

  Yhdistyksen hallitus on päättänyt muistaa myös vuonna 2006 ansioituneita koetuomareita ja maasto oppaita. Hallitus päätti, että jäsenistön ehdotusten perusteella hallitus palkitsee vuosikokouksessa yhden koetuomarin ja yhden maasto-oppaan, jotka esimerkillisellä tavalla ovat toimineet roolissaan ja näin ollen ovat edes auttaneet kokeiden onnistumista. Hallitus haluaa näin korostaa myös muiden kuin koirien ja koiranomistajien merkityksestä harrastuksellemme. Hallitus pyytää esityksiä ’Vuoden koetuomariksi 2006’ ja ’Vuoden maasto-oppaaksi 2006’ sekä esittämään ehdotukselleen hyvät perustelut miksi juuri ko. henkilö on tunnustuksen ansainnut.

HUOM! Tämän jäsentiedotteen liitteenä on lomakkeet kuhunkin kilpailuun osallistumiseksi. Toivomme, että ne helpottavat kilpailuihin osallistumista. Koiranomistajat ja kaikki harrastajat  olkaa aktiivisia, tuokaa koirienne hyvät suoritukset esiin ja tuokaa myös esiin esimerkilliset tuomari- ja maasto-opassuoritukset. Jotta koirat ja ansioituneet ihmiset tulisivat huomioitua, edellyttää se koiranomistajien ja harrastajien omaa aktiivisuutta asiassa. Hallitus päättää palkitsemisista näiden esitysten perusteella.
Kilpailulomakkeet pdf muodossa (Acrobat Reader)

Paras pystykorva / Paras metsästyspystykorva - kilpailu »

Kotimaisten rotujen kasvattaja kilpailu »

Valionarvon saaneet koirat »

Vuoden 2006 koetuomari / maasto-opas »