Hyvä pystykorvaväki,


Koekausi on takanapäin ja uusi vuosi jo hyvää vauhtia meneillään. Parhaat onnittelut kaikille viime koekaudella menestyneille koirille ja koiranomistajille. Kokeita järjestettiin varsin paljon eri puolella yhdistyksemme aluetta ja kaikki on viety kunnialla läpi. Syksyn arvo-otteluissa parhaiten yhdistyksen jäsenten koirista menestyivät Jalosen Veijon harmaanarttu Pikkukallen Heta sekä Uotin Tonin ja Haapanalan Jarin harmaauros Pikkukallen Höpö. Heta oli SHHJ:n hirvimestaritar -ottelun neljäs ja Höpö hirvimestaruus -ottelun seitsemäs. Aivan kirkkaimmille mitaleille ei siis ylletty mutta pääsy näihin otte-luihin on saavutus jo sinällään. Onnittelut näille koirille ja koiranomistajille. Onnittelut myös niille koiranomistajille, joiden koirat saavuttivat valionarvon.

Yhdistys järjesti syksyllä myös kahdet arvo-ottelut. Eli SPJ:n karhukoirien hirvenhaukut -ottelun etelän lohkon valinnan ja edellä mainitun SHHJ:n hirvimestaritar -ottelun. Sääolosuhteita lukuun ottamatta kisat sujuivat hienosti, josta suuret kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille. Kisat onnistuivat hienosti myös taloudellisesti samoin kuin koko vuosi kiitos hyvin menneiden TOP Dog Show Allianssin näyttelyiden. Näyttelyihin osallistuneille yhdistyksen jäsenistä koostetuille talkoojoukoille myös suuret kiitokset. Näyttelyt ovat erittäin tärkeä tulonlähde yhdistyksellemme ja siten keskeinen osa yhdistyksemme taloudenhoitoa. Unohtaa ei myöskään sovi sitä, että yhdistyksen jäsenmäärä on ollut kasvussa, mikä osaltaan on hieno asia.

Vuosikokous on tulossa helmikuun lopussa. Hallitus ottaa mielellään vastaan esityksiä yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Alkaneena vuotena tullaan järjestämään aktiivisesti kursseja ja kokeita. Maaliskuun alussa peräkkäisinä viikonloppuina järjestetään sekä SHHJ:n (8.-9.3.) että SPJ:n (15.-16.3.) vuosikokous ja päänäyttely Uudessakaupungissa yhdistyksemme voimin. Järjestelyt näiden osalta ovat jo pitkällä mutta talkooväkeä tarvitaan edelleen mukaan. Soitelkaa puheenjohtajalle, jos aihe kiinnostaa.

Muistutan vielä, että yhdistyksemme kaipaa edelleen uusia jäseniä. Olkaa aktiivisia uusien jäsenten hankinnassa.

Hyvää alkanutta vuotta!

Tero
Jäseneksi liittyminen ja jäsenmaksun maksaminen

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun 15 euroa alle mainitulle yhdistyksen pankkitilille.

Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ry
Tilinro 529500-547763


Tekstikenttään viesti: Jäsenmaksu 2008
Lisäksi tekstikenttään maksajan nimi ja osoitetiedot!Koetoimitsijat

Tarkistakaa kaikki koetoimitsijat koetoimitsijakorttinne voimassaolo koetoimitsijakortistanne! Useilla voimassa olo päättynee vuonna 2007. Ilmoittakaa koetoimitsijakorttinne uusimistarpeesta yhdistyksen sihteerille Valtosen Seijalle (puh. 050-567 3056), niin yhdistys tekee kootusti esityksen kennelpiirille korttien uusimisesta. Uusiminen edellyttää yhdistyksen puoltoa ja siksi uusiminen on hyvä tehdä kootusti. Seija tarvitsee myös vanhat koetoimitsijakortit itselleen ja mielellään uuden kuvan uutta koetoimitsijakorttia varten

Jos kortti vanhenee ja sitä ei uusita vuoden kuluessa sen vanhenemisesta, niin kortin saadakseen on käytävä uudestaan koetoimitsijakurssit.Jäsenrekisteri

Yhdistyksen jäsenrekisterissä saattaa olla puutteita. Jos siis tuttavasi ei syystä tai toisesta saa yhdistyksen postia, vaikka onkin maksanut jäsenmaksun, niin pyytäkää olemaan yhteydessä yhdistyksen sihteeriin (Seija). Saadaan rekisterejä ajan tasalle ja posti kulkemaan niille kaikille, joille se kuuluu.Jäsenmaksu 2008

Tämän tiedotteen mukana seuraa pankkisiirto, jolla maksetaan yhdistyksen jäsenmaksu, 15 euroa, yhdistyksen tilille. Muista maksaa. Eräpäivä 1.4.2008!JÄSENMAKSU 2008

Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ry

Summa 15 euroa tilille 529500-547763

HUOM! Viestikenttään ”Jäsenmaksu 2008” sekä oma nimesi!

Muista viitenumero!


Eräpäivä 1.4.2008Vuonna 2007 menestyneet

VUOSIKOKOUKSESSA 2008 PALKITAAN YHDISTYKSEN JÄSENTEN OMISTAMAT VALIONARVON SAAVUTTANEET SEKÄ VIIME KOEKAUDELLA PARHAITEN MENESTYNEET PYSTYKORVAT

Jotta koirasi tulisi huomioitua em. palkintoja jaettaessa olisitko hyvä ja toimittaisit tarvittavat koe- / näyttelytulokset 24.2.2008 mennessä kirjallisesti osoitteeseen: Seija Valtonen, Linnamäentie 14 B 4, 21270 Nousiainen tai sähköpostilla valtonen.seija@ loppuun dnainternet.net . Aikaa ei ole paljon joten toimi nopeasti!

VALINTASÄÄNNÖT JOIDEN PERUSTEELLA PALKITSEMISET SUORITETAAN

1.PARAS PYSTYKORVA

Kahden kokeen yhteistulos, joista toisen on oltava PM -kokeessa saavutettu (sääntö on palkinnon lahjoittajan K. Kalliokosken laatima).

2.PARHAAT METSÄSTYSPYSTYKORVAT (urokset sekä nartut)

Kahden parhaan kokeen yhteistulos ja jos koira on osallistunut arvo-otteluihin/ kokeisiin voi saada lisäpisteitä seuraavasti:

 • KV-koe tai lohkojen välinen ystävyysottelu à 1 piste
 • PM- koe à 2 pistettä
 • Lohkovalinta tai maaottelukarsinta à 3 pistettä
 • SM- koe, ystävyysottelu tai maaottelu à 5 pistettä
  Näistä huomiodaan kaksi parasta, max à 10 pistettä
  Tasapisteissä nuorempi koira voittaa.


3. KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJAKILPAILU

 • Kilpailun tarkoituksena on edistää kotimaisten käyttökoirien jalostusta ja palkita siinä menestyneet kasvattajat.
 • Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomenpystykorvan, pohjanpystykorvan ja karjalankarhukoiran kasvattajat, jotka ovat Lounais-Suomen Pystykorvayhdistyksen seka SPJ:n jäseniä.
 • Kasvattajat kilpailevat kasvattamiensa koirien linnun- tai hirvenhaukkukokeissa vuosittain saavuttamiensa tulosten perusteella.
 • Kilpailussa otetaan huomioon enintään neljän koiran tulos, joista yhden on oltava narttukoiran saavuttama.


Kilpailukausi on kalenterivuosi.
Saavutetut pisteet lasketaan yhteen, jolloin maksimipistemäärä on 400 pistettä. Tasapisteissä yksittäiset koetulokset ratkaisevat paremmuusjärjestyksen. AVO- ja VOI- luokan pisteet ovat samanarvoiset. Kasvattajan on ilmoitettava tulokset em. päivämäärään mennessä em. osoitteeseen. Taloässät Oy on lahjoittanut kilpailun kiertopalkinnon, jonka saa haltuunsa parhaan pistemäärän kerännyt kasvattaja. Säännöt on laatinut 15.12.2000 TALOÄSSÄT OY. Kiertopalkinto on ”ikuisesti” kiertävä.

HUOM! Lisäksi huomioidaan palkintojen jaossa vuonna 2007 karhunhaukkutaipumuskokeessa, HIRV-J ja MEJÄ -kokeessa ansioituneet koirat. Koirien omistajia pyydetään ilmoittamaan samaan tapaan koiransa koesuorituksesta näiden kokeiden osalta. em. yhteyshenkilöille.

4. VALIONARVON SAAVUTTANEET KOIRAT

Ilmoita koirasi nimi ja valionarvoon johtaneet näyttely- ja koetulokset. Valionarvon saavuttaneet koirat palkitaan.

5. VUODEN 2007 KOETUOMARI JA MAASTO-OPAS

Yhdistyksen hallitus on päättänyt muistaa myös vuonna 2007 ansioituneita koetuomareita ja maasto-oppaita. Hallitus päätti, että jäsenistön ehdotusten perusteella hallitus palkitsee vuosikokouksessa yhden koetuomarin ja yhden maasto-oppaan, jotka esimerkillisellä tavalla ovat toimineet roolissaan ja näin ollen ovat edes auttaneet kokeiden onnistumista. Hallitus haluaa näin korostaa myös muiden kuin koirien ja koiranomistajien merkityksestä harrastuksellemme. Hallitus pyytää esityksiä ’Vuoden koetuomariksi 2007’ ja ’Vuoden maasto-oppaaksi 2007’ sekä esittämään ehdotukselleen hyvät perustelut miksi juuri ko. henkilö on tunnustuksen ansainnut. Viime vuonna nämä kunniamaininnat menivät Heikki Pietilälle ja Taisto Takatalolle.

HUOM! Tämän jäsentiedotteen liitteenä on lomakkeet kuhunkin kilpailuun osallistumiseksi. Toivomme, että ne helpottavat kilpailuihin osallistumista. Koiranomistajat ja kaikki harrastajat – olkaa aktiivisia, tuokaa koirienne hyvät suoritukset esiin ja tuokaa myös esiin esimerkilliset tuomari- ja maasto-opassuoritukset. Jotta koirat ja ansioituneet ihmiset tulisivat huomioitua, edellyttää se koiranomistajien ja harrastajien omaa aktiivisuutta asiassa. Hallitus päättää palkitsemisista näiden esitysten perusteella.Kilpailulomakkeet pdf muodossa (Acrobat Reader)

Paras pystykorva / Paras metsästyspystykorva - kilpailu »

Kotimaisten rotujen kasvattaja kilpailu »

Valionarvon saaneet koirat »

Vuoden 2006 koetuomari / maasto-opas »