Jäsentiedote 1/2009

Hyvä pystykorvaväki,

Koekausi on takanapäin ja uusi vuosi jo hyvää vauhtia meneillään. Parhaat onnittelut kaikille viime koekaudella menestyneille koirille ja koiranomistajille. Sudetkaan eivät peloista huolimatta tiettävästi aiheuttaneet vahinkoa koirille, vaikka "läheltä piti" -tilanteita varmasti on maastossa ollut. Susiin jouduttiin varautumaan ja jatkossakin joudutaan. On erittäin vaikea, käytännössä mahdoton asia tänä päivänä enää taata 100 prosenttista varmuutta siitä, että susia ei koealueilla liiku. Tämän jokainen tiedostaa ja sen mukaan toimii. Toivottavasti tilanne ei kuitenkaan vähennä harrastustamme, vaikka varuillaan saammekin olla.

Kokeita järjestettiin varsin paljon eri puolella yhdistyksemme aluetta ja kaikki on viety kunnialla läpi. Syksyn arvo-otteluissa parhaiten yhdistyksen jäsenten koirista menestyivät Jalosen Veijon harmaanarttu Kuusitien lida, Kallion Reinon harmaauros Ketarassuon Jupu ja Simolan Samin harmaauros Peku. lida oli oli SHHJ:n Hirvimestaritar -ottelussa hienosti kolmas, Jupu Hirvimestaruus -ottelun viides ja Peku Juniorimestaruus-ottelussa niin ikään viides. Muutamia muitakin jäsentemme koiria ylsi aina lohkojen valintoihin asti. Onnittelut näille kaikille koirille ja koiranomistajille. Kauden aikana tehtiin myös historiaa, kun karjalankarhukoirauros Hirviparoonin Rommi suoritti ensimmäisenä koirana piirin alueella HIRV-J kokeen hyväksytysti. Onnittelut Rommille ja sen omistajille. Onnittelut myös kaikille muille menestyneille ja myös niille koiranomistajille, joiden koirat saavuttivat valionarvon viime vuoden aikana.

Yhdistys järjesti alkuvuonna sekä SHHJ:n että SPJ:n vuosikokouksen ja päänäyttelyn. Molemmat menivät järjestelyjen puolesta hienosti, vaikka jonkin verran on kuulunut "nurinaa" syrjäisestä sijainnista ja rajallisista majoitustiloista. Joka tapauksessa viikonloput vietiin läpi hienosti,josta vielä kerran suuri kiitos kaikille mukana olleille. Syksyllä järjestimme kahdet arvo-ottelut eli SHHJ:n Hirvimestaritar -ottelun etelän lohkon valinnan sekä SPJ:n Haukkukuningas-ottelun etelän lohkon valinnan. Kiitos myös niiden mallikkaasta läpiviennistä.

Yhdistyksen maksaneiden jäsenten määrä on ollut ilahduttavasti kasvussa ja vuoden lopussa maksaneita jäseniä oli jo 234 kpl kun se vuosi sitten oli hieman vajaa 200. Hieno asia. Jossain vaiheessa meillä ei ollut oikeaa tietoa maksaneista jäsenistä ja jotkut jäsenistä saivat perusteettomasti karhukirjeitä jäsenmaksun suorittamatta jättämisestä vaikka olivatkin sen jo maksaneet. Pyydämme tätä anteeksi ja nyt kun olemme saaneet jäsenrekisterimme taas ajan tasalle, uskomme että tämä ei toistu.

Vuosikokous on tulossa helmikuun loppupuolella. Tulkaa joukolla mukaan. Hallitus ottaa mielellään vastaan esityksiä yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Alkaneena vuotena tullaan järjestämään aktiivisesti kursseja ja kokeita. Muistutan vielä, että yhdistyksemme kaipaa edelleen uusia jäseniä. Olkaa aktiivisia uusien jäsenten hankinnassa.

Hallituspaikkoja on taas täytettävänä tänäkin vuonna erovuoroisten paikalle. Aina tietysti toivoo entisten, hyviksi havaittujen jäsenten, jatkavan rooleissaan. Mutta jos vaihtoja tulee, niin jäsenten velvollisuutena on vuosikokouksessa valita vapautuville paikoille vastuuntuntoisia, työtä pelkäämättömiä ja koirien roduista riippumatta harrastustamme tasapuolisesti kehittämään pyrkiviä naisia ja miehiä. Heitä varmasti yli 200 jäsentä kattavasta jäsenkunnastamme löytyy.

Hyvää alkanutta vuotta!

Tero


Loppu kiertokirjeestä löytyy sivuilta